Cum să fii angajat fără CV? #Gamification

Oare ai observat și tu că de ceva vreme încoace o banală bucată de coală A4 (sau chiar două), denumită prin popor cu apelativul “CV”, nu va reuști vreodată să transpună cu adevărat cine ești tu ca persoană?

Dacă da, atunci ești de-al nostru. Deja au cam apus vremurile când dacă aveai o facultate erai văzut ca un master guru în sat. În acest secol o mare parte din calitățile pe care și le doresc angajatorii pur și simplu nu mai sunt potrivite pentru a le pune pe CV. Poți să scrii tu că ești cel mai bun comunicator din lume și atunci când va trebui să dai un telefon în piața rece, să te blochezi la primul cuvânt. Problema este că CV-urile nu mai au CREDIBILITATE.

Două foi A4 nu mai sunt credibile în fața angajatorilor. Acum chiar trebuie să și demonstrezi ceea ce scrii acolo. Gândește-te că decizia unui angajator pentru a te lua sau nu în compania sa e luată în 5-7 secunde. Deci toți anii tăi de școală, de cursuri, de participare la evenimente, de orice fel de formă de educație (adică toată viața ta) stă într-o decizie care e luată în sub 10 secunde. Cu 2000+ CV-uri în fața sa un angajator trebuie să apese accelerația. Așadar câteva bâlbâieli și niște ăăă-uri te pot lăsa cu buza umflată chiar dacă poate ai fi cel mai potrivit om pentru post.

Angajare prin Gamification

Nu, nu e Counter-Strike sau SAMP. Un joc bun de recrutare este acela în care tu ca și candidat nici nu îți dai seama de skill-ul care ți se testează. Țin minte acum câțiva ani am aplicat pentru un job la o companie – în primă fază cu CV-ul – iar ulterior am fost chemat la un interviu de grup unde am jucat Buncherul. Adică un joc în care ți se testează abilitățile de comunicare, de negociere, persuasiune, leadership și team-player (descrierea jocului la final de articol).

Ei bine, modul în care am jucat eu nu s-a potrivit cu ceea ce căutau ei. Am fost frustrat de acest lucru – trebuie să recunosc – dar ulterior am aflat că oamenii aveau dreptate. Clar nu s-a potrivit cu personalitatea mea. Am aflat asta după un timp având o conversație cu cineva care a fost acceptat.

Astfel de jocuri pot oferii o idee mai clară angajatorului despre cine ești tu ca om. Și norocul este că multe dintre companii (cel puțin cele care valorizează cu adevărat angajatul) sunt prezente pe platforme care oferă un astfel de serviciu.

Jobful este o astfel de platformă.

Practic pe Jobful, cu ajutorul inteligenței artificiale, se va face legătura între tine și o companie. De asemenea Jobful îți pune la dispoziție materiale fun de studiu prin care poți să îți creezi noi abilități sau poți să ți le îmbunătățești pe cele existente pentru ca la final chiar să îți poți testa abilitățile. Astfel le poți transmite angajatorilor ce om valoros ești și ce fel de skills-uri ai.

Partea faină în tot acest proces este că nici măcar nu aplici tu pentru vreun job, ci AI-ul (inteligența artificială) face legătura între tine și angajator. Un fel de Tinder dar mult mai serios.

(Joc Buncher: Pe planetă a avut loc un război nuclear iar voi (jucătorii) ați reușit să scăpați adunându-vă într-un buncher. După un 1 de zile veți putea ieși, presupunându-se că radiațiile vor dispărea. Problema este că aveți mâncare timp de 1 an de zile doar pentru câțiva dintre voi (dacă de exemplu sunteți 10, atunci aveți mâncare doar pentru 5 dintre voi). Asta înseamnă că 5 dintre voi vor trebui eliminați. Fiecare dintre voi va trebui să demonstreze de ce este un om demn de ținut în buncăr. La începutul jocului fiecare jucător va primi o foaie cu rolul pe care îl are. Poate fi un rol de profesor, pictor, domnișoară cu moravuri ușoare, instalator, agricultor, bătrân de 80 de ani și așa mai departe. După ce se prezintă fiecare jucător, se vor începe discuțiile. Timp de 3 minute se va discuta iar după cele 3 minute se va supune la vot care dintre jucători va fi eliminat. Jocul se termină când sa ajuns la numărul optim de jucători care pot sta un an de zile – lucru care se stabilește de la început).

Let the games begin!

Vezi aici platforma https://www.jobful.io/

Sănătate la iepuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *