Consiliere profesională

Cu cât ai mai multe skills-uri, cu atât ai șanse mai mari să fii cerut pe piață.

Și dacă vrei să îți dezvolți niște skills-uri, cum ai putea face asta? Crezi că ar strica să vezi ce tip de inteligență ai? Sau cum poți să înveți cel mai bine?. E clar că nu ți-ar strica astfel de inside-uri.

Poate tu ești omul care învață cel mai bine Vizual-spațial, adică să reții informațiile mult mai ușor și rezolvi problemele mult mai rapid dacă îți pui imaginația și creativitatea la lucru.

Sau poate Corporal-kinestezic, adică să înveți cel mai mult din punerea în „mișcare” a informațiilor, folosindu-ți simțurile, interacționând cu oamenii și cu spațiile care te înconjoară.

Sau chiar și Muzical-ritmic, adică să reții informațiile mult mai rapid și să înveți cu ușurință orice lucru dacă este pus pe o linie melodică. Da chiar există așa ceva.

Pe lângă asta mai afli și ce tip de personalitate ai. Aici treaba cu personalitățiile e mai tricky. În multe teste denumirile sunt diferite însă deseori esența e cam aceeași. Un lider e un lider și se diferențiază clar de turmă. Cunoașterea de sine este cheia dezvoltării personale și profesionale pentru oricine.

Sursa: https://www.pexels.com/photo/woman-in-brown-knit-top-1977047/; Autor: Daria Rem

Noi am pregătit un chestionar de analiză de nevoi la care i-am zis, așa mai șugubăț, “consiliere profesională de bază”. Acesta se completează în momentul înscrierii online în cadrul proiectului (vezi buton mai jos), iar dacă te vei încadra în grupul țintă cu risc de abandon școlar ridicat.(vezi pag 9 din regulament), te vei putea bucura de premiile acestei activități. Reține doar că premiile sunt doar pentru studenții care au beneficiat de consiliere profesională aprofundată și au depus un Plan de dezvoltare profesională la finalul acestei activități. Consilierea profesionaă aprofundată o vei face doar după ce realizezi consilierea prefesională de bază.